UPCOMING TRAINING PROGRAMS

The training programs that I deliver are mostly in-company and often customized sessions. Here you can read all about how I can facilitate you and your organization in the process of change. 

On a regular basis I deliver training programs with an open registration. These programs are sometimes hosted by branko Broekman and sometimes by the people and organizations I collaborate with.

On this page you will find an overview of the upcoming training programs with an open registration. Consult the website of the organizing party to learn more about the training program and to register. 

INTRODUCTIE
CREATIEF LEIDERSCHAP

Language
Dutch

When
October 20, 2022

Where
Amsterdam

Registration
www.schoolofcreativethinking.nl

In de eendaagse Introductie Creatief Leiderschap verken je hoe je de mensen waar je mee samenwerkt productief laat denken en hoe je stuurt bij het leiden van een duurzame verandering.

Je wordt geïntroduceerd in het Systeemmodel van een Creatieve Verandering. Het systeem model geeft je handvatten waar je op kunt sturen om een verandering te leiden en regie over het traject te houden. Je evalueert je eigen manier van leiden met die van creatief leiderschap. Daarbij stel je vast welke eigenschappen je zelf wilt ontwikkelen.

De opleiding is ideaal voor elke leidinggevende van een team of organisatie of voor elke ondernemer die meer wil halen uit zijn team dan hij zelf kan bedenken. Iets voor jou? Meld je dan aan via de website van de School of Creative Thinking.

VERDIEPING
CREATIEF LEIDERSCHAP

Language
Dutch

When
Starting from October 20, 2022

Where
The Netherlands

Registration
www.schoolofcreativethinking.nl

De Verdieping Creatief Leiderschap helpt je bij het ontwikkelen van de mindset van een veranderingsleider.

In zes modules verzamel je inzichten, vaardigheden en technieken die nodig zijn om een leidende rol op te pakken bij een verandering in je organisatie. Omdat het vermogen om anders te kunnen denken, problemen op andere manieren te kunnen benaderen en snel te kunnen antwoorden op verandering de sleutel zijn tot innovatie die organisaties wereldwijd zoeken. Elke module gaat in op een essentieel aspect van leiding geven aan een duurzame verandering en de relaties tussen leiderschap, creativiteit en innovatie.

Meer informatie en registratie via de website van de School of Creative Thinking.

BASIS TOEGEPASTE
CREATIVITEIT

Language
Dutch

When
November 3, 4 & 25, 2022

Where
The Netherlands

Registration
www.schoolofcreativethinking.nl

Je drie dagen lang onderdompelen in de wereld van toegepaste creativiteit. Dat kan in de opleiding Basis Toegepaste Creativiteit. Je leert er hoe je zelf aansprekende oplossingen kunt ontwikkelen voor allerlei vraagstukken. Je doorloopt het creatieve proces en krijgt technieken aangereikt om in de verschillende stappen toe te passen. En je ervaart wat creatief denken oplevert. 

In deze snelveranderende wereld is het inzetten van je creativiteit bijna dagelijks aan de orde, ongeacht waar je werkt of wat je jobtitel is. Wil je weten hoe je je creatieve vermogen aanwendt? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

In november 2022 verzorg ik deze opleiding van de School of Creative Thinking. Op hun website vind je meer informatie, kun je een brochure aanvragen of je natuurlijk meteen inschrijven. 

VERDIEPING FACILITEREN
VAN INNOVATIEF DENKEN

Language
Dutch

When
November 9 – 11, 2022

Where
The Netherlands

Registration
www.schoolofcreativethinking.nl

 

De Verdieping Faciliteren van Innovatief Denken is een driedaagse opleiding speciaal bedoeld voor professionals die het faciliteren beheersen én die zich dolgraag willen verbeteren in het faciliteren van het groepsproces.

In de opleiding wordt je je bewust van je eigen houding en gedrag en de invloed daarvan op de groep en het resultaat van je sessie. Tijdens de opleiding onderzoek je de intrigerende wereld van groepsdynamica. Vanaf de start van het traject met de verheldering van het vraagstuk tot en met het begeleiden van een sessie. 

Robert Verheule en ik vervullen tijdens de opleiding de rol van trainer en inspiratiebron. Wil je je aanmelden voor dit verdiepende en ervaringsgerichte programma? Ga dan naar de website van de School of Creative Thinking. Daar vind je ook details over de opleiding, prijzen en praktische informatie. 

VERDIEPING
TOEGEPASTE CREATIVITEIT

Language
Dutch

When
Starting from March 8, 2023

Where
Several locations in Belgium &
in the Netherlands

Registration
www.schoolofcreativethinking.nl

De opleiding Verdieping Toegepaste Creativiteit van de School of Creative Thinking is dé referentie voor wie zich graag wil verdiepen in het stimuleren van de creatieve mindset en het begeleiden van creatieve processen.

Tijdens deze intensieve en boeiende opleiding wordt creativiteit in verschillende facetten belicht, zowel op individueel niveau als op team- en organisatieniveau. Het Creative Problem Solving (CPS) Model loopt als rode draad doorheen de opleiding. De opleiding is wetenschappelijk onderbouwd en biedt je veel oefenmogelijkheden, waardoor jij het creatieve proces grondig in de vingers kunt krijgen.

In zes blokken van 2 dagen, met elke keer een vooravond, verdiep je je in het toepassen van het creatief denken. En ik loop alle blokken met je mee als coordinator en facilitator. Na deze zes blokken ga je als groep de uitdaging aan om in negen maanden een creatieve verandering tot stand te brengen in een learning lab.

Op 8 maart start er weer een nieuwe editie van deze opleiding. Meer informatie over de Verdieping Toegepaste Creativiteit vind je op de website van de School of Creative ThinkingDaar kun je je ook aanmelden.

BASIS
CREATIEF LEIDERSCHAP

Language
Dutch

When
Spring 2023

Where
The Netherlands

Registration
www.schoolofcreativethinking.nl

Samen met Amir Nazar geef ik de opleiding Basis Creatief Leiderschap van de School of Creative Thinking. Een tweedaagse opleiding waarin je verschillende manieren krijgt aangereikt om een klimaat voor verandering te scheppen. En je krijgt inzicht in hoe jij daarin je leidende rol pakt.

Op een actieve manier ga je met verschillende vraagstukken aan de slag. Thema’s die aan bod komen zijn werken met de creatieve mindset, verbeeldingskracht stimuleren, polariteiten managen en de stem van de minderheid naar boven halen. 

De opleiding is voor iedereen met een leidende rol in verandering, waar vernieuwing en inclusiviteit belangrijke aspecten bij zijn. Deelnemers aan deze opleiding hebben rollen als manager, projectleider, adviseur en/of coach of zijn verantwoordelijk voor het initiëren van veranderingen.

Je kunt je aanmelden via de website van de School of Creative Thinking.